اختلافات بهزیستی و سازمان نظام روانشناسی جهت صدور مجوز مراکز مشاوره ای
آدرس کوتاه: https://psychevent.ir/?p=23569اطلاعات تماس
مشخصات دوره
معرفی دوره
به گزارش میگنا به نقل از مرصادنيوز، اختلاف سازمان بهزیستی و سازمان نظام روانشناسی درباره صدور مجوز فعالیت مراکز مشاوره همچنان لاینحل مانده است و هر دوی آنان معقتد هستند بر اساس قانون آنان باید مرجع صدور مجوز باشند.
اختلاف بر سر این است که بر اساس قانون افراد متقاضی راه اندازی مراکز مشاوره برای اخذ مجوز باید به سازمان نظام روانشناسی مراجعه کنند یا سازمان بهزیستی؟
سازمان نظام روانشناسی متولی صدور مجوز به مراکز خدمات مشاوره ای
دکتر محمد حاتمی، مشاور عالی سازمان روانشناسی و معاون امور کمیسیون ها و نظارت حرفه ای در این باره گفت: پس از ارائه برنامه پنجم توسعه به دولت و ابلاغ آیین نامه ساماندهی مراکز مشاوره پس از تصویب هیئت دولت سازمان ملاحظه کرد که مراکز مشاوره را برای دریافت مجوز به سازمان بهزیستی سوق دهد.
وی افزود: پس از استعلام از مجلس شورای اسلامی در بحث تطبیق قانون با امضای دکتر لاریجانی به هیئت دولت این آیین نامه لغو شد و صدور مجوز راه اندازی مراکز مشاوره به سازمان نظام روانشناسی محول شد.
دکتر حاتمی گفت: بر این مبنا هرگونه مرکز خدمات مشاوره که بخواهد مجوزی دریافت کند به سازمان نظام روانشناسی حواله داده می شود و ما به طور قطع از این موضوع عدول نخواهیم کرد.
در این میان مسئولین سازمان بهزیستی نیز مدعی این هستند که بر اساس قانون آنان متولی صدور مجوز برای راه اندازی مراکز خدمات مشاوره ای هستند.
–
سازمان بهزیستی متولی قطعی صدور مجوز برای راه اندازی مراکز مشاوره است
فرید براتی؛ رئیس مرکز توسعه پیشگیری سازمان توسعه کشور گفت: بر اساس قانون و در احکام برنامه ششم توسعه، صدور مجوز به طور قطع بر عهده سازمان بهزیستی است.
ظاهرا برنامه ششم توسعه ای به گونه ای تدوین شده که هریک از این سازمان ها خود را متولی صدور مجوز راه اندازی مراکز مشاوره ای می دانند.
حاتمی، مشاور عالی سازمان روانشناسی در این باره گفت: بر اساس نص برنامه ششم توسعه سازمان بهزیستی می تواند مراکزی را دایر کند اما این به معنای صدور مجوز راه اندازی نیست چه اینکه باید یکی از مراجع قانونی دراین راستا استعلام کند که این امر به سازمان نظام روانشناسی محول شده است و خود سازمان بهزیستی قادر به این کار نیست.
وی افزود: وزارت بهداشت نیز صدور مجوز احداث کلینیک و درمانگاه را برعهده یک مرجع استعلام کننده به نام نظام پزشکی قرار داده است.
ظاهرا مشاورانی که می خواهند مشاوره بدهند خودشان از مشاوره ها نتیجه ای نگرفتند هرچند معتقد به تعامل با یکدیگر هستند.
محمد حاتمی در ادامه گفت: در رابطه با رفع این اختلافات جلسات زیادی برگزار کردیم اما هنوز به یک تفاهم نامه واحد دست نیافته ایم.
بالاخره جدای از مباحث قانونی باید دید از نظر تخصصی کدام یک صلاحیت علمی لازم را برای صدور مجوز تاسیس مراکز خدمات مشاوره ای دارند.
–
سازمان نظام روانشناسی دارای نگاهی علمی و تخصصی تر است
دکتر حسین مصباح؛ عضو هیئت علمی و رئیس مراکز مشاوره گفت: نگاه سازمان نظام روانشناسی علمی تر و تخصصی تر است.
وی با اشاره به اینکه امروزه در دنیا یک مجموعه تخصصی راجع به مسائل مختلف نظر می دهد افزود: علی القاعده باید سازمان نظام روانشناسی به عنوان یک سازمان تخصصی برای صدور مجوز و پروانه فعالیت کند.
اگرچه سازمان نظام روانشناسی از نظر علمی و تخصصی نگاه دقیق تری دارد اما هردو سازمان بخشی از قانون را مستمسک ادعاهای خود قرار می دهند که این مساله نیازمند ورود یک سازمان بالادستی است تا یک بار برای همیشه این اختلافات حل شود.